Само ново,няма начин да го рециклираш.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Фрайлауф за алтернатора - алфа 156
Collapse
X
-
Много полезна тема. Благодарности на колегата qwertyboy, че я повдигна. Иначе щях да си остана невежа по този въпрос.
Не знаех, че алтернаторите на дизелите са с такава ролка. Който иска да види нагледно за какво става въпрос ето клипчета:
http://www.gates.com/europe/oap/Cons..._features.html
Може ли някой да каже как точно се диагностицира наличието на проблем с този съединител?
Поздрави!
Comment
-
Какво най често се скапва пружина някаква или лагер?Предлага ли се като резервна част?Клипчетата са много добри колега NVGCUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
След като свалите ремъка,завъртете ролката на ръка,спрете рязко.И ако ротора продължава да се върти при хваната ролка,съединителя все още работи.Съответно ако се върти заедно с ролката...100лв+sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеСлед като свалите ремъка,завъртете ролката на ръка,спрете рязко.И ако ротора продължава да се върти при хваната ролка,съединителя все още работи.Съответно ако се върти заедно с ролката...100лв+156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Ако съдя по клипчетата по горе и при работещ двигател и оптяжната ролка ако е ОК.При неработещ демфер трябва ремъка да подскача и обтяжната ролката да се опитва да го успокои.CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщениеАко съдя по клипчетата по горе и при работещ двигател и оптяжната ролка ако е ОК.При неработещ демфер трябва ремъка да подскача и обтяжната ролката да се опитва да го успокои.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Колеги,
не знам дали обърнахте внимание, но на последния клип показаните варианти са три:
1. Solid Pulley - при този вариант обтяжната ролка подскача като луда. Силно непрепоръчителен!
2. Overrunning Alternator Pulley (OAP) - вибрациите намаляват значително, но все още ги има.
3. Overrunning Alternator Decouplers (OAD) - направо блага работа за тези, които го имат.
Някои знае ли кой вариант се слага в JTD (2 или 3). Ако ми се наложи ремонт определено бих предпочел OAD. Това би направило обтяжната ролка практически вечна.
Comment
-
Здравейте колеги и аз от една седмица някаде имам много страно тракана или чукане сутрин като запаля колата и се чува някаде от към пистовия ремак или по точно долу някаде кадето е компресора на климата и е много неприятно като поработи 5 мин на място и загрее двигателя изчезва но сега като прочетох тази тема и май и аз сам от отбора на печалившите.
Comment
Comment